Великденска пасха с извара и сушени плодове
Руски великденски десерт с жълтъци и извара.
Бон Апети
Излъчен на 27.04.2016
Руски млечен десерт за Великден, който може да бъде и страхотна идея за разхлаждащ през лятото домашен сладкиш правим днес в няколко стъпки. Първо се приготвя крем от жълтъци на водна баня със захар и ванилия. Следва смесването на млечните компоненти в лицето на сирене маскарпоне, заквасена сметана и извара, а към тях се добавя и микс от сушени плодове, с които можете смело да импровизирате. Накрая - вместо традиционната термична обработка, млечната смес се забърква с жълтъчения крем и се затиска в цедило, за да се превърне в гъста текстура. После си отпочива в хладилник, превръщайки се в традиционен руски сладкиш или десерт, който пленява със сладоледена наслада.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ