Вегетарианска кесадила за закуска
Златисто запечена тортила със сос и много подправки.
Необходими продукти:
- 3 тортили - брашнени, пшенични, спаначени - каквито обичате
- 1/2 ч соев сос (соево чоризо е идеалният вариант)
- половин глава жълт лук, нарязан на кубчета
- половин червена сладка чушка, нарязана на кубчета
- 2 разбити яйца
- 1/2 чаша натрошено сирене чедър
- щипка червен пипер на люспи
- сол и пипер на вкус
- заквасена сметана, гуакамоле или салса за потапяне
Начин на приготвяне:
1. В същия тиган, в който ще приготвяте кесадилата, разбъркайте яйцата до желаната готовност. Отделете настрана.
2. В друг тиган задушете лука, чушките и соевия сос, докато омекнат зеленчуците.
3. Разбъркайте вътре яйцата и пригответе тигана от тях за тортилата.
4. Сложете тортилата в тигана и добавете сиренето. Сега сипете яйчената смес и прегънете тортилата.
5. Леко запечете до кафяво тортилата от двете страни, като подхвърляте внимателно.
6. Поднесете с любимите си подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ