Регистрация

Вегански кейк с лимони и кокос

Вегански кейк с лимони и кокос
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 3626

Кейк със здравословни вегетариански продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша блендирано, меко тофу
  • ¾ чаша кокосово мляко
  • 1 чаша органична нерафинирана захар
  • 1/3 органично олио от рапица или друго меко олио
  • 2 ч.л. ванилия
  • 1 ч.л. лимонов екстракт (или ¼ ч.л. лимоново етерично масло)
  • ½ ч.л. кокосов екстракт (по желание)
  • 2 чаши нерафинирано брашно
  • 1 и ½ ч.л. бакпулвер
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • ½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете и набрашнете тава за хляб с големина 23х13 см.

2. В средно голяма купа, с помощта на ръчен миксер, разбийте заедно тофуто, кокосовото мляко, захарта, олиото, ванилията и лимоновия екстракт, докато сместа стане гладка и напълно хомогенна.

3. В отделна купа, пресейте заедно сухите съставки. Внимателно налейте вътре течните съставки и , с помощта на лъжица, разбъркайте докато всичко се смеси добре. Разбийте с ръчен миксер на бавна скорост за 15-20 секунди, просто за да няма бучки. Не прекалявайте с разбиването на тестото.

4. Изсипете тестото в тавата и загладете повърхността. Печете за 60-70 минути, докато клечка за зъби или нож забити в средата, излязат чисти (няколко влажни трохи нямат значение).

5. Оставете да се охлади в тавата за около 10 минути, преди да го извадите. Охладете напълно на стойка за печива, преди да го нарежете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час и 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта