Варени пресни картофи с репички и майонеза
Предястие с картофи, репички, майонезен сос и подправки.
Бон Апети
Излъчен на 22.05.2017
Ястието, което приготвят Лора и Стоян, наричат картофена салата, но то може да бъде също така питателна гарнитура за месо или риба, леко безмесно основно или пък засищащо предястие. Водещите избират пресни картофки, защото са в сезон, но можете да се спрете и на стари, ако си правите ястието в друг момент от годината.
Картофите се сваряват и се нарязват на пънчета. За да не давате фира, можете да ги нарежете просто на големи парчета. Така ще се запази първоначалната идея за визията на салатата. Следва да се приготви дресинг, подобен на майонеза, като тази обаче се прави с варени яйца. Чували ли сте за майонеза от варени яйца? Е, не е така гъста и питателна, но поне поглъща по-малко мазнина и може да спаси човек от заразите в суровите яйца.
Накрая сглабяме салатата като отдолу подреждаме картофите, върху тях поръсваме с наситнена целина, после заливаме с дресинг и на финал гребваме от купата с наситнени репички, смесени с див лук. Готово е за сервиране. Можете да хакнете и някоя сочна пържола в чинията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ