Регистрация

Ванилови мъфини с портокалова глазура

Ванилови мъфини с портокалова глазура
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3065

Тестени десертчета с глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За мъфините:

  • 3 ч.ч. универсално брашно
  • 4 големи яйца, жълтъците отделно от белтъците
  • 4 ч.л. бакпулвер
  • 225 г масло, размекнато и на стайна температура
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.ч. пълномаслено мляко, на стайна температура
  • 2 ч.ч. много ситна кристална захар

За глазурата:

  • 5 с.л. масло, размекнато и на стайна температура
  • 6 ч.ч. пудра захар
  • 7 с.л. прясно изцеден портокалов сок
  • 3 с.л. коантро
  • щипка сол
  • 1 с.л. много фино настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

На мъфините:

1. Загрейте предварително фурната на 175°С и подредете хартиени чашки за печене на мъфини в плитка тавичка.

2. Разбийте на крем маслото и захарта в голяма купа с миксер на умерена скорост за около 5-8 мин. - докато се получи много светла и пухкава смес. Добавете жълтъците и разбивайте още 2 мин. Добавете ванилията и разбъркайте хубаво.

3. Смесете солта, бакпулвера и брашното в купа и ги добавете на 4 пъти, като редувате с по четвърт от цялото количество мляко. Разбъркайте до пълна хомогенност.

4. В отделна купа (чиста и суха) разбийте белтъците на сняг. Внимателно, но бързо ги смесете с течното тесто, така че да запазят пухкавостта си и да придадат допълнителен обем на течната смес.

5. Разпределете я по чашките, така че всяка чашка да е пълна почти наполовина. Печете за 20-22 мин. или до златисто-кафяво (и докато пъхната в средата клечака за зъби излиза чиста).

6. Охладете напълно кексчетата върху решетка, преди да глазирате.

На глазурата:

1. Докато кексчетата се охлаждат, сложете маслото в средна купа или в купата на миксера и го смесете с портокаловия сок и портокаловия ликьор.

2. Разбийте маслото за около 1 мин. и добавете захарта чаша по чаша, заедно с около 2 с.л. от сместа с портокаловия сок. Не спирайте да разбивате, докато добавите по този начин всичката захар и цялото количество сок и до получаване на желаната консистенция. Добавете солта и портокаловата кора и разбийте на умерено-висока скорост 1 мин., докато се получи кремообразна смес.

3. Сложете крема върху всяко кексче с помощта на шприц с накрайник звездичка и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта