Мъфини с ябълка и канела
Плодови ароматни мъфини.
Необходими продукти:
Съставки А:
- 370 г брашно
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 1 щипка индийско орехче
Съставки Б:
- 30 г меко масло
- 125 г захар
- 2 яйца
- 250 мл разбито кисело мляко
Съставки В:
- 100 г сирене чедaр, на малки парчета
- 75 г нарязани орехови ядки
- 1 ябълка – обелена, с отстранени семки и нарязана на малки парченца
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 190 °С. Намажете с масло тавата за печене.
2. Измерете съставките А.
3. Разбийте маслото със захарта до получаване на кремобразна смес (с миксер).
4. Добавете яйцата и продължете да бъркате.
5. Когато сместа стане кремообразна, добавете разбитото кисело мляко и отново разбъркайте.
6. Смесете и разбъркайте съставките A и Б с дървена лъжица (Не се престаравайте).
7. Добавете парченцата (съставките В) и ги обвийте добре в полученото тесто.
8. Разпределете тестото равномерно в тавата или формата за печене.
9. Оставете да се пече около 18-23 минути. (Продупчете с нож някой от мъфините, за да проверите дали са готови... ако не остане полепнало тесто по ножа, това е знак, че са се опекли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ