Бяла риба с чесън, горчица, масло и сметана
Филе от треска със сос от масло, сметана и подправки.
Необходими продукти:
За соса:
- 50 г масло
- 250 мл млечна течна готварска сметана (незаквасена)
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. рендосан лук
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. горчица
За рибната част:
- 800-1000 г обезкостено филе от треска или друга бяла риба
- сол и пипер
- листата на 2-3 стръка магданоз
- резени лимон
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото и щом е добре втечнено, го изсипете в купичка.
2. Добавете сметаната, като леко я подгреете до телесна температура.
3. Прибавете още рендосания лук, намачкания чесън, сол и горчицата. Разбъркайте хубаво.
4. В неголяма тава подредете рибните филета, като можете да ги нарежете на 2-3 по-малки парчета, ако са прекалено големи. Можете да оставите и цели - въпрос на вкус и личната ви представа за визията е. Не трябва да остава много разстояние между тях - преценете си добре размерите на тавата. Редете рибата с частта, откъм която би трябвало да е кожата надолу към тавата. Нека пръхкавото коремно месо гледа нагоре.
5. Поръсете със сол и пипер, залейте със соса и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
6. Докато рибата се пече, си нарежете лимон и наситнете магданозените листа.
7. След изваждане от фурната веднага залейте с лъжица рибата със соса от готвенето. Поръсете с наситнен магданоз, подредете резени лимон и можете да сервирате с пресни зеленчуци или друга гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ