Бяла арепа с масло
Царевична маслена питка.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. бяло царевично брашно
- 1 1/4 ч.ч. вода
- сол
- масло
- олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете водата с малко сол, след това смесете с бялото царевично брашно докато се оформи меко тесто. Оставете го да престои за 2 мин.
2. Загрейте тиган за пържене и капнете малко олио.
3. След това вземете парче тесто и направете кръгла топка. Приплеснете я с ръце, така че да се получи плосък кръг.
4. Сложете арепата в тигана, докато се получи коричка от едната страна и обърнете, за да се изпече от другата страна по същия начин.
5. Когато е готова, я разтворете и намажете с малко масло отвътре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ