Бърз качамак с масло и бекон
Български качамак със сирене, месо и подправки.
Необходими продукти:
- царевичен грис
- сирене
- масло
- 1 глава лук
- по желание бекон или друг вид месце
- червен пипер
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. В половин литър подсолена гореща вода, изсипете 200 грама царевичен грис. Бъркайте енергично. До половин минута царевичния грис ще е готов.
2. Нарежете на ситно една средна глава лук и я запържете с щипка червен пипер. Към тях може да добавите и нарязан на ситно бекон или друг вид колбас по желание. Ако искате вегетарианско ястие, и без месцето пак ще стане вкусно.
3. Залейте със запръжката горещия качамак и гарнирайте със натрошено сирене и разтопено масло.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ