Бързи моркови с чесън по корейски
Лесно | Порции 4-5
| Видяна: 1333
Салата от моркови с чесън и оцет.
Необходими продукти:
- 1 кг моркови
- 1 глава чесън (не скилидка, а глава)
- 1 с.л. захар
- 150 мл олио
- 4 с.л. оцет
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- семена сусам
Начин на приготвяне:
1. Морковите рендосайте на едро ренде, а още по-добре ако имате азиатско ренде за зеленчуци.
2. Почистете си скилидките чесън.
3. Изсипете в касерола олиото и започнете да подгрявате. Добавете подправките и захарта и сипете оцета. Изчакайте да кипне като разбърквате.
4. С горещото олио залейте морковите. Отгоре пресирайте чесъна и разбъркайте много добре.
5. Поднесете с поръска от семена сусам.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, захар, моркови, олио, оцет, семена черен сусам, сол, сол и пипер, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ