Бързи кексчета с шунка и зеле
Солени кексчета тип мъфини със зеленчуци и колбас.
Необходими продукти:
- 250 г зеле + щипка сол
- 70 г шунка или друг мек колбас
- 3 яйца
- 2 с.л. с връх кисело мляко + 1 с.л. вода + 1/3 ч.л. сол
- 2 с.л. с връх брашно
- 1/3 ч.л. сода
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на много тънки ленти и след това напречно на много ситни парченца. Поръсете с щипка сол и настискайте. Оставете настрани.
2. Рендосайте шунката.
3. Чукнете в купа яйцата, добавете водата, киселото мляко и брашното. Посолете и разбъркайте до гладкост.
4. Прибавете содата, олиото и майонезата и отново разбъркайте.
5. Зелето изстискайте с ръце и вкарайте в тестото. Изсипете и колбаса. Разбъркайте всичко заедно.
6. Разпределете сместа в силиконови форми за мъфини и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути или докато не прецените, че са готови.
7. След охлаждане извадете от формичките и поднесете, по желание със заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ