Регистрация

Бързи гъбени лингуини

Бързи гъбени лингуини
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2756

Вегетарианска паста с гъби и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г гъби
  • 2 порции макарони лингуини (или друг вид макарони)
  • 150 мл бяло вино
  • 1 с.л. соев сос
  • масло
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1-2 с.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • нарязан пресен магданоз

начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите и ги нарежете на парчета с горе-долу еднакъв размер.

2. Нарежете чесъна и лука на дребно.

3. Сварете макароните според инструкциите на опаковката, изцедете ги и ги оставете настрана.

4. В тиган разтопете маслото и зехтина (зехтинът ще попречи на маслото да покафенее).

5. Добавете нарязания чесън и лук и ги запържете, докато започнат да омекват.

6. Добавете гъбите и отново запържете, докато започнат да омекват.

7. Излейте бялото вино и соевия сос. Гответе, докато по-голямата част от течността се изпари.

8. Сложете в съда сварените и изцедени макарони. Разбъркайте ги добре, за да поемат всички сокове.

9. Подправете със сол и черен пипер, ако искате.

10. Точно преди да свалите макароните от котлона, добавете лимоновия сок.

11. Поръсете с нарязан пресен магданоз.

12. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта