Регистрация

Бързи бутер кифлички в сладко и солено

Бързи бутер кифлички в сладко и солено
Лесно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 1759

Домашни кроасанчета от бутер тесто с плънка от кашкавал, сирене или мармалад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 1 яйце
  • 160 г кашкавал или 160 г сирене или 160 мл мармалад или конфитюр от вид по избор

Начин на приготвяне:

1. Прехвърлете листа бутер тесто на набрашнен плот и разточете леко. Разделете на 4 квадвата.

2. Застелете тава с хартия за печене.

3. Вземете единия от квадратите и започнете от единия ъгъл да режете триъгълник до края на средата на срещуположната страна. Ако ще ви е по-лесно, направете си точката предварително. След това отрежете втори триъгълник като започнете от мястото, където сте приключили рязането и отрежете права линия нагоре. Следва трето рязане и така се обрзуват трети и четвърти триъгълник. На същия принцип разрежете и останалите три квадрата.

4. Разточете нежно върху набрашнен плот получените триъгълници. В най-широката им част сложете по резен кашкавал илли натрошено сирене или пък мармалад. След това навивайте от широката страна към върха докато се получи кифличка. Готовите кифлички редете в тава с отстояние.

5. Разбийте яйцето и намажете кифличките. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути, след това, без да отваряте печката, намалете на 180 градуса и гответе още 10-12 минути.

6. След изваждане изчакайте да се охладят 5 мин. и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта