Регистрация

Бъргъри със сладки картофи и черен боб

Бъргъри със сладки картофи и черен боб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3456

Постни пикантни кюфтета от бобено и картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г черен боб, изплакнат и изцеден
  • 1 голям сладък картоф, варен и обелен
  • 1 чаша трохи хляб (пресни галета „Панко” и др.)
  • 1 голяма чушка (камба), смляна
  • 1 яйце, разбито
  • 1/2 голяма глава червен лук, накълцан
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на дребно
  • 1/4 чаша сирене котиха (или друго), настъргано или натрошено
  • 3 скилидки чесън, накълцани
  • 1 с. л. смлян кимион
  • 1 зелена люта чушка (серано), смляна*
  • 1/2 чаша пресен кориандър, нарязан
  • 1/3 чаша пресен магданоз, нарязан
  • 2 ч. л. нектар от агаве (заместител на захарта; продава се в магазините за диетични, здравословни или диабетични хранителни продукти)
  • сок и настъргана кора от 1 лайм
  • 1 супена лъжица сол (кашерна)

Начин на приготвяне:

1. Сложете половината от черния боб в кухненски робот и пасирайте докато сместа придобие вид на фъстъчено масло с малки парченца фъстъци.

2. Изсипете разбитата смес в голяма купа и добавете другата част от боба, заедно с останалите съставки, с изключение на солта. Разбъркайте добре с ръце. Добавете още галета, ако сместа не е достатъчно плътна.

3. Оформете бобената смес вид на дебели кюфтета. Сложете в хладилника да се изстудява в продължение на един час.

4. Покрийте с мазнина дъното на тиган за пържене. Извадете охладените бобени кюфтета и след като мазнината се сгорещи, пържете от 3 до 5 минути от всяка страна. Сервирайте веднага.


* Вземете едно малко парче зелена люта чушка (серано) и го опитайте на вкус, преди да го добавите. Преценете сами какво е поносимото за вас количество за консумация.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта