Лесен пикантен червен боб
Бърза индийска гарнитура.
Необходими продукти:
- 1 консерва червен боб (отцеден и измит)
- 1 глава лук
- 1 ч.ч. нарязани домати
- 1 с.л. горчица
- щипка асафетида (по желание)
- сол на вкус
- 2 с.л. чили на прах (или заменете с 3 зелени чилита)
- 1 с.л. гарам масала
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Първо нарежете наситно лука. Сгорещете олиото в тиган, докато започне да пуши. След това прибавете лука и сотирайте 3 мин. После прибавете доматите и сотирайте още 3-4 мин.
2. Сега прибавете солта, гарам масалата и асафетидата в тигана и сотирайте още 3-4 минути. Ако използвате зелени чилита, сложете и тях сега.
3. Прибавете чилито на прах и разбъркайте. После сложете 2 ч.ч. вода и оставете да заври.
4. Сложете измития боб и продължете да пържите още 5 мин. Когато се сгъсти, свалете от огъня.
5. Поднесете горещо с ориз или с индийски хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ