Български ягодов десерт
Десерт с ябълково пюре и стафиди.
Необходими продукти:
- 2 ч. ч. универсално брашно (може и пълнозърнесто пшенично)
- 2 с. л. захар
- 1 с. л. бакпулвер
- 1/4 ч. л. сол
- 1/2 ч. ч. неподсладено ябълково пюре
- 1/2 ч. ч. прясно мляко (може и обезмаслено или соево)
- 4 белтъка, леко разбити
- 3/4 ч. ч. стафиди (по желание)
- 1/2 ч. ч. сладко от ягоди
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 С.
2. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта.
3. В отделна купа смесете ябълковото пюре, прясното мляко и белтъците. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.
4. Смесете сухите и мокрите съставки. Прибавете стафидите.
5. Излейте половината от тестото в леко намазнена квадратна тавичка. Разпределете отгоре ягодовото сладко и покрийте с останалата част от тестото.
6. Печете 30-35 минути.
7. Охладете напълно и разрежете на квадрати.
8. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ