Регистрация

Български винен кебап

Български винен кебап
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3712

Народна гоздба с телешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г телешко на едри парчета
  • 1 голям или 2 средни картофа, обелени и нарязани
  • 1 голяма глава червен лук на не много тънки резени
  • 2 дафинови листа
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • зехтин
  • пресен магданоз
  • 1 чаша бяло вино
  • 3 чаши вода

Начин на приготвяне:


1. Покрийте дъното на дълбока тежка тенджера със зехтин, добавете брашното и бъркайте докато се получи бял сос. Сложете на среднослаб огън докато започне да бълбука. Добавете червения пипер и бъркайте докато се разтвори.

2. След това сложете маслото, лука, картофите, дафиновия лист, индийското орехче, черния пипер и солта. Разбъркайте добре.

3. Добавете виното и водата и бъркайте. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри около 35 минути, като от време на време разбърквате докато картофите омекнат.  
Сложете магданоза, бъркайте и гответе още 3 минути.

4. Свалете от огъня и поднесете с допълнително черен пипер на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта