Българска мекица срещу френски кроасан
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 4216
Тесто за мекици с мая и кисело мляко и люта шоколадова напитка.
Епизод 13 - Сезон 2
Дължина: 23:10
Излъчено на: 2011-10-07 11:30
Днес ще готвим:
- Френски изискани кроасани с масло - меки отвътре и с кафеникъв загар.
- Познатите от детството мекици - пържено тесто с пухкава коричка и отгоре - пудра захар.
- Топъл шоколад с люта чушка - перфектнити сгряваща напитка.
Най-важните съставки
бадеми, брашно, ванилия, вода, жълтък, захар, зелени люти чушки, канела, кисело мляко, кленов сироп, люта чушка, масло, мая, мляко, натурален шоколад, олио, пръчица канела, прясна мая, пудра захар, сметана, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода, шоколад, яйце
Време за приготвяне: 1.30 ч.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ