Бутчета с мед и картофи на фурна
Печени пилешки бутчета в меден сос с картофи и чушки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 4 горни пилешки бутчета
- сол
- 400 г картофи
- 1 червена сладка чушка
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 2 с.л. мед
- 200 мл пилешки бульон или вряла вода
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета поръсете със сол.
2. Сгорещете на умерен към силен огън олиото в тиган с огнеупорна дръжка и незалепващо покритие. Положете бутчетата първо с кожата надолу да се запържат за 5 минути. След това обърнете и пържете още 5 минути от другата страна.
3. Докато бутчетата се готвят, измийте картофите и ги нарежете на шайби. Ако ципата е дебела и картофите са големи, можете да обелите и да нарежете на полумесеци. Изсипете ги в тигана от гответено на пилешкото и разбъркайте. Оставете да се запържат за 5-6 минути.
4. През това време нарежете на лентички чушката и я прибавете. Разбъркайте няколко пъти в рамките на 6 минути. След това добавете сол, двата вида пипер и залейте с меда. След минута добавете бульона и изчакайте да закъкри.
5. Вкарайте и бутчетата в тигана, а после прехвърлете тигана (ето защо ви трябва да е с огнеупорна дръжка) в загрята на 180 градуса фурна. Печете 25 минути.
6. Извадете, разпределете в индивидуални порции и поръсете с магданозени листенца.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ