Регистрация

Бутчета с картофи във фолио

Бутчета с картофи във фолио
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1179

Печени пилешки бутчета с кетчуп и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 долни пилешки бутчета (или 3 цели, като разполовите на свивката през горната и долната част)
  • 8 картофа
  • 3 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • риган на прах
  • 3 с.л. кетчуп
  • лют пипер по желание
  • подправка по избор - кимион, кориандър или мащерка
  • 50 мл вода
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Почистете пилешките бутчета от остатъчни перушини и опъковъчни нечистотии. Сложете в купа.

2. Поръсете със сол, пипер и подправка по избор. Добавете намачкания на паста чесън и кетчупа. Разбъркайте и оставете да се мариноват - между 30 минути и 12 часа.

3. Картофите нарежете на едри парчета или на големи полумесеци. Изсипете в тава. Поръсете със сол, пипер и риган и разбъркайте.

4. Отгоре подредете бутчетата и залейте с отделилия се сос в купата, в която са мариновани. На финала подредете резени масло върху картофите и бутчетата. Внимателно налейте водата в тавата.

5. Увийте тавата във фолио и пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

6. Разгърнете фолиото и запечете на 180 градуса за още 10-12 минути.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта