Бутер закуска с яйце, сирене и кашкавал
Домашни банички от бутер тесто с плънка от сирена и подправки.
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 200 грама сирене
- 1 яйце
- 100 грама кашкавал
- чубрица
- 1 жълтък и 50 грама кашкавал за декорация
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцето и натрошете в него сиренето на едри късчета.
2. Рендосайте кашквала в сместа и добавете чубрица и други подправки на вкус.
3. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса без вентилатор и застелете тава с хартиено фолио за печене, което ще ви спести голямо търкане след печенето.
4. Разделете тестото на 4 еднакви правоъгълни парчета. Мислено си отбележете средата по ширина на всяко от тях.
5. Слагайте плънка само в едната половина, а крайщата, които трябва да се прещипат, намажете предварително с вода, за да слепнат хубаво и да не изтече пълнежа по време на печенето.
6. Захлупете и прещипете хубаво тестото.
7. Прехвърлете баничките в тава без да се допират и по желание намажете кората им с разбит жълтък, за да стане златиста и апетитна.
8. Печете до готовност (около 25 минути) в средата на фурната. Малко преди да извадите можете да поръсите с още настърган кашкавал и да върнете, за да се запече.
9. Въздържайте апетита си, защото излезли от фурната тези бутерки силно горят езика на лакомниците.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ