Бутерки с мармалад и ароматна коричка
Сладки банички от бутер тесто с плънка от плодове и коричка от захар със сладкарска подправка.
Необходими продукти:
- 1 опаковка бутер тесто (400-500 г)
- 1 яйце
- захар
- мармалад или конфитюр от плод по избор
- канела или ванилия на прах/ванилова захар (едни плодове си вървя с канела, други - с ванилия - ще обясним по-долу)
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Ако бутер тестото е само един лист, разделете го на два като разрежете през средата.
2. Набрашнете плот и разточете тестото на тънък лист с дебелина около 1 см.
3. Намажете с избраното от вас сладко и прхлупете на 2, за да остане мармаладът от вътрешната страна. След това с резач за пици или остър нож нарежете на лентички през 2 см.
4. Тук имате два варианта, от които можете да изберете като се ориентирате от снимката по-горе. Можете да хващате краищата на всяка лентичка с две ръце и да усуквате, за да се получат спиралки. Можете да разрежете заедно всички нарязани лентички през средата, за да станат малки банички.
5. Редете с отстояние в голяма тава, застлана с хартия за печене.
6. В купичка смесете 2 с.л. кристална захар с канела или ванилия. Канелата се връзва със сладка от ябълки, дюли, круши, а ванилията - с ягоди, сини сливи, боровинки, малини. Преценете спрямо използвания мармалад.
7. Разбийте яйцето и намажете с него горната повърхност на сладките. След това поръсете със захарта с подправка.
8. Печете на 200 градуса за 15-18 минути в предварително загрята фурна. Следете коричката - трябва да е златиста, но не кафява.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ