Регистрация

Брюкселско зеле с бекон

Брюкселско зеле с бекон
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 4679

Бързо и лесно брюкселско зеле с бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • скилидка чесън
  • 10-12 бр. брюкселско зеле, нарязано на половинки
  • 1-2 резена бекон или солено свинско/панчета
  • 50 мл бяло вино или бульон
  • сол
  • 100 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. Почистете и пригответе брюкселското зеле, като нарежете всяко на половинки и отстраните увехналите листа.

2. Сложете тиганче на умерен огън и добавете бекон или панчета и чесън.

3. Когато месото се запържи леко и чесънът покафенее, добавете един слой от половинките брюкселско зеле с плоската част надолу. Поръсете с малко сол, ако е необходимо (в зависимост от това колко е солен беконът).

4. Покрийте тигана с капак и оставете за 3-5 мин., докато зелето покафенее леко и омекне.

5. Добавете малко бяло вино или бульон и разбъркайте внимателно. Оставете течността да намалее.

6. Свалете от огъня и поднесете с настърган пармезан.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта