Регистрация

Брускети с патладжани и бекон

Брускети с патладжани и бекон
Лесно   |   Порции 9-12 брускети   |   Видяна: 1556

Препечен филийки с пържени патладжани и ленти бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 багета
  • 2 патладжана
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • китка магданоз
  • 100 г бекон
  • 20 мл растителна мазнина за пържене
  • 70 мл зехтин
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжаните на кубчета, измийте и посолете. Оставете настрана, докато обелите лука и го наситните, а багетата нарежете на филийки и всяка от тях намазните със зехтин.

2. Сложете хляба да се пече във фурна на 180 градуса за 15 минути. През това време сгорещете в тиган растителната мазнина.

3. Запържете в нея лука, отмитите от солта и подсушени патладжани и скилидките чесън.

4. Върху още топлите филийки сипете от плънката, отгоре покрийте с ленти бекон (може да ги оформите на розички) и накрая поръсете с наситнен пресен магданоз. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта