Боровинков пудинг с маскарпоне
Крем маскарпоне с боровинки и бисквити.
Необходими продукти:
- 250 г маскарпоне
- 100 г сладки бисквити
- 200 г боровинки
- 8 с.л. захар
- 4 с.л. ром или коняк
- 4 с.л. сметана
- 4 клончета или листенца мента
- маракуя или друг екзотичен плод за украса
Начин на приготвяне:
1. В касеролка сложете боровинките, залейте ги със захарта, сипете 2-3 с.л. вода и гответе на умерен огън 10-тина минути като разбърквате.
2. Разбийте сметанат с останалата захар на пяна.
3. Прибавете към битата сметана маскарпонето и ароматния алкохол и разбивайте до хомогенизиране.
4. В 4 прозрачни десертни или коктейлни чаши натрошете бисквитите.
5. Залейте с боровинковия сироп, след това сипете от сметаната и отгоре украсете с издълбана сърцевина маракуя или други пресни плодове по желание. Боднете и листенце мента. Украсата се прави непосредствено преди сервиране, за да се запази свежа. Така че ако ще хапвате десерта по-късно, преди да го украсите, го приберете в хладилника. Студен е по-вкусен.
Тази рецепта научих от ресторант Pane & Olio.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ