Бонбони с кокос, кондензирано мляко и ядки
Домашни бонбони тип Рафаело с кокосови стрърготини и сърцевина от ядка.
Бонбони с кокос - особено ако имате кокосов орех, чиято вода сте си сръбнали със сламка и се чудите какво да правите с ядливат част на плода, можете да си спретнете тези бонбони, показани от канала Dazzle Spoon. За целта си рендосайте 300 г от обеления кокос. Можете да си купите директно 200 г кокосови стърготини и да не се занимавате с рендосването. Защото след като настържете плода трябва да разпределите стърготините и да ги изсушите - или на фурна на 60-70 градуса за 1 час или за три дни на стайна температура. После трябва да смелите в чопър, за да не са прекалено едри. Май вариантът с кокосови стърготини от магазина е доста по-лесен?
В касерола или неголяма тенджера разтопете маслото, добавете 2/3 от стърготните и залейте с кондензирано мляко. Ако използвате неподсладено, добавете захар. Ако е обикновено, не подслаждайте повече. Бъркайте докато сместа се сгъсти. Ако остане прекалено рядка, добавете още стърготини или 1 ч.л. царевично нишесте. Не е нужно да кипва. Махнете от огъня и охладете колкото да не пари на пръстите.
С мокри ръце гребвайте от сместа, слагайте по ядка в средата - с лешници е най-лесно да се оформи кръгла форма и завивайте на бонбон. Овалвайте в още кокосови стърготини и редете в чиния. Приберете в хладилник, за да се стегнат хубаво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ