Регистрация

Домашни портокалови бонбони

Домашни портокалови бонбони
Средно   |   Порции 20 броя   |   Видяна: 1211

Домашни плодови бонбони от пресни портокали.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 портокал с ядлива кора
  • портокали - колкото да изстискате 240 мл сок от тях
  • 200 г захар
  • 120 г царевично нишесте
  • щедра щипка сол
  • 10 г масло
  • захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте си на ситно ренде оранжевата част от кората на портокала с ядлива кора. Останалата част изцедете на сок заедно с останалите портокали докато достигнете количество от около 250 мл. Количеството портокали спрямо сок зависи от сорта и зрелостта на плодовете, както и от машината, с която ги изцеждате.

2. Прецедете през фина цедка сока, така че да остане 240 мл. Ако е по-малко, изстискайте още.

3. Изсипете сока в тиган с незалепващо покритие, добавете захарта и бъркайте. След това прибавете и царевичното нишесте и разбъркайте.

4. Пуснете котлона на слаб към умерен огън, добавете щипка сол и мешайте периодично докато леко закъкри. Не трябва да ври активно. Бъркайте докато се получи подобие на тесто като за мекици. Малко преди да е станало съвсем гъсто (когато е с консистенцията на кексово тесто) добавете бучката студено масло и мешайте докато се абсорбира. Работете със силиконова бъркалка и шпатула, за да не надерете покритието на тигана.

5. Застелете мини тавичка или терин с хартия за печене по дъното и стените. Изсипете тестото вътре и заравнете. Приберете в хладилник за 3 часа.

6. Извадете хартията с получилия се сладкиш и след това внимателно отлепете хартията. С топъл и мокър нож нарежете сладкиша на парчета, а тях - на бонбони. Залепва по ножа, затова бъдете търпеливи.

7. Оформените бонбони оваляйте в кристална захар и подредете в чиния, поднос или бонбониера.

 

Източник: YouTube/Vargasavour

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта