Богат тутманик и салата с варени яйца
Содена питка с яйца и сирене и практична салата с остатъците от великденската трапеза.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2016
Две рецепти в едно предложение готвим днес като първо се захващаме с направата на домашен тутманик със сода. Получаваме бърз урок защо содата трябва да се гаси в кисело мляко или друг вид киселина преди да се меси с нея, а след това разбираме какви са пропорциите на яйцата и сиренето спрямо брашното в този български солен хляб с пълнеж. А докато той се пече във фурната се захващаме с няколко варени яйца, за да ги превърнем във вкусна разядка, като ги смесим с наситнена краставица, окъпем ги в горчичен сос и най-накрая ги поднесем по желание украсени с чери доматчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ