Боб по гръцки с маслини и сирене
Гръцка бобена чорба с моркови, тиквички, маслини и бяло сирене.
Бон Апети
Излъчен на 03.05.2016
В тази рецепта забравяме за традиционната боб чорба, защото тя е само в основата на едно безмесно и богато на продукти ястие със средиземноморски вкус. Тук дори не ни се налага да киснем боба за цяла нощ във вода, защото използваме бял боб от консерва. Ако желаете обаче, можете да се спрете и на друг вид боб. Той се готви на чорба в съпровода на домати от консерва, наситнени моркови, лук и тиквички, но при поднасяне придобива още по-силна екстравагантност, защото в приличащото на бобена супа ястие се добавят наситнени черни маслини и натрошено бяло сирене. Гръцка му работа, но с български привкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ