Регистрация

Боб в сладко-кисел сос

Боб в сладко-кисел сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2813

Пикантен маслен боб с карамфил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. маслен боб
  • вода
  • 1 с.л. царевично брашно (за сгъстяване)
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. оцет
  • ½ ч.л. сол
  • бял пипер на вкус

По желание:

  • ½ чили
  • 1 дафинов лист
  • щипка смлян карамфил

Начин на приготвяне:

1. Почистете боба много добре.

2. Изплакнете го и го накиснете във вода за цяла нощ.

3. Отцедете и изплакнете хубаво.

4. Сложете боба в тенджера и го покрийте със студена вода. Оставете да къкри до омекване - поне около 2 часа.

5. Прибавяйте още вода, ако е необходимо, за да не пресъхва бобът.

6. За да сгъстите соса, смесете 1 с.л. царевично или обикновено брашно с малко вода на гладка паста и прибавете при боба.

7. Прибавете оцет, захар и сол на вкус и оставете да се вари още 10 мин.

8. Поднесете топло.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 ч.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта