Боб в сладко-кисел сос
Пикантен маслен боб с карамфил.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. маслен боб
- вода
- 1 с.л. царевично брашно (за сгъстяване)
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. оцет
- ½ ч.л. сол
- бял пипер на вкус
По желание:
- ½ чили
- 1 дафинов лист
- щипка смлян карамфил
Начин на приготвяне:
1. Почистете боба много добре.
2. Изплакнете го и го накиснете във вода за цяла нощ.
3. Отцедете и изплакнете хубаво.
4. Сложете боба в тенджера и го покрийте със студена вода. Оставете да къкри до омекване - поне около 2 часа.
5. Прибавяйте още вода, ако е необходимо, за да не пресъхва бобът.
6. За да сгъстите соса, смесете 1 с.л. царевично или обикновено брашно с малко вода на гладка паста и прибавете при боба.
7. Прибавете оцет, захар и сол на вкус и оставете да се вари още 10 мин.
8. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ