Боботие - кайма с мляко и ориз със стафиди
Трудно | Порции 4-6
| Видяна: 3114
Ястия от Ява, Мароко и Малави с месо и ядки.
Епизод 223 - Сезон 3
Дължина: 24:14
Излъчено на: 2013-06-05 11:30
Днес ще готвим... с топченца от Африканската кухня:
- Боботие от остров Ява или африканска мусака с млечен сос и гарнитура от ориз със стафиди.
- Сладки от Малави с фъстъци и пудра захар.
- Мароканска салата Хариса с пилешко месо, кус-кус и кайсии.
Най-важните съставки
бадеми, брашно, ванилия, вода, дафинов лист, домат, зелена ябълка, зехтин, зехтин Extra Virgin, индийско орехче, кайма, кайсии, куркума, кус-кус, къри, лимон, лимонов сок, лимонова кора, лук, масло, мента, мляко, ориз, паста от чесън и джинджифил, пилешки бульон, пилешки гърди, пилешко месо, пилешко филе, пресен лук, пудра захар, салата айсберг, сол, сол и пипер, стафиди, телешка кайма, филирани бадеми, фъстъци, хариса, хляб, червен лук, черен пипер, ябълки, яйце
Време за приготвяне: 2.30 ч.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ