Бобен бургер с телешко и сос
Средно | Порции 3
| Видяна: 3736
Говежди хамбургери с боб и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 чаши боб от консерва, отцедете и намачкайте бобчетата
- 250 г говеждо месо
- подправки за хамбургер
- 1 яйце
- 1 с. л. универсално брашно
- 1/2 ч. ч. смлян лук
- 3 скилидки чесън, пресован
- 3 хлебчета за хамбургер
- любимата ви гарнитура за хамбургер (маруля, кисели краставички, кашкавал и др.)
- дресинг по ваш избор (може просто смес от равни количества кетчуп и майонеза)
Начин на приготвяне:
1. Смесете първите седем продукта и оформете от тях кюфтенца.
2. Загрейте малко олио в тиган и ги изпържете.
3. Когато ги обърнете, за да се изпържат и от другата страна, можете да им сложите отгоре и по едно парче кашкавал, което да се стопли и поразтопи.
4. Оставете готовите бургери настрани.
5. Хлебчетата можете да разрежете и да затоплите в същия тиган или както предпочитате.
6. Сглобете буртерите с любимите ви гарнитури и дресинг и сервирайте.
Най-важните съставки
брашно, говеждо месо, кашкавал, кетчуп, кисели краставички, консерва боб, лук, майонеза, маруля, микс подправки, хлебчета за сандвич, чесън
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ