Бобено пюре със зеленчуи и мед
Постно пюре от боб с мед, моркови, печена чушка и лимон.
Гарнитура с боб - не е задължиелно това да е типичната бобена салата с червен лук. Пюрето от боб също е вкусно предястие или апетитна компания за месо, а защо не и леко основно по време на пости или за пречистване от тежките мръвки. Как се прави бобено пюре, показват в канала Dazzle Spoon.
Можете да използвате както домашно сварен боб, така и боб от консерва, за да не губите време за протяжното готвене на бобените зърна. Отделно ви трябва печена червена чушка, която също можете да вземете от буркан. Остава само да си сварите един морков и почти всичко по рецептата е направено. Сложете в купата на чопъра червен лук, мед, печена чушка, сварен морков, скилидки чесън, сварен боб. Залейте с лимонов сок, овкусете със сол, ако е необходимо, по желание добавете чубрица и сипете зехтин. После пюрирайте.
Готовото пюре прехвърлете в купичка и по желание украсете със зърна боб или листа пресен магданоз. Можете да ръснете малко червен пипер за цвят или да добавите семенца. Сервирайте и се насладете - вкусно е както топло, така и студено. Гледайте видеото, за да видите точните продукти и стъпки на направа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ