Регистрация

Близалка от пилешко с кашкавал на клечка



Близалка от пилешко с кашкавал на клечка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1356

Панирано пилешко на клечка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сладоледи от пилешко или пилешки шишчета с различен вид и вкус - това е рецепта за красиво и вкусно месо на клечка, която ще плени любителите на мръвките. Каналът Всегда Вкусно показва как се правят шишчета от панирани пилешки гърди, които после можете да поднесете с любимия сос за топкане - барбекю, майонезен или чеснов.

Първо се прави микс от овкусители като се смесват наситнени пресни мащерка и розмарин с люто чушле и чесън. Следва пилешкото филе да се разреже на парчета и всяко от тях да се изтъни хубаво между два намаслени листа фолио. Как точно се прави - гледайте във видеото. Изтъненото пилешко се поръсва с ароматната чеснова смес и рендосано жълто сирене и се завива на руло върху накиснати дървени или метални шишчета.

Следва да се оваля първо в брашно, полсе в разбито яйце с рендосан в него кашкавал и на финала в галета. Пържи се в тиган от всички страни за по минута-две. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта