Регистрация

Бишкоти с бадем

Бишкоти с бадем
Средно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 2006

Сладки с цели бадеми и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 240 г брашно
  • ¼ ч. л. сода за хляб
  • щипка сол
  • 100 г пудра захар
  • 50 г кафява захар
  • 2 яйца
  • 1 ч. ч. цели бадеми, печени
  • 1 ч. л. ванилова есенция

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 175 С. Разбъркайте брашното със содата за хляб и солта в дълбока купа и оставете настрана.

2. Разбийте яйцата, ваниловата есенция и двата вида захар до получаването на пяна.

3. Постепенно прибавете брашното към яйцата до получаването на лепкаво тесто. Не прекалявайте с бъркането. Добавете бадемите и размесете.

4. Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и оформете нещо като продълговато руло. Ако е прекалено дълго, разделете тестото на 2 части.

5. Изпечете за 35-40 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути. Важно е десерта да е охладен, за да може да се получат хубави резени.

6. Разрежете с назъбен нож на резени от по 1 см. (може и по-дебели или по-тънки - колкото по-дебели са резените, толкова по-дълго се пекат на следващата стъпка).

7. Поставете бишкотите във фурната и печете 10 минути. Обърнете от другата страна и отново печете 10 минути.

8. Извадете от фурната и след като бишкотите се охладят, ги съхранявайте в кутия с капак.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта