Бифтек по филипински
Вкусно телешко контрафиле с лук по филипински.
Необходими продукти:
- 500 г телешко контра филе (с малко мазнина), нарязано на стекове и изтънено с чукче за пържоли
- 4 с.л. брашно
- ½ ч.ч. соев сос
- ½ ч.ч. лимонов сок
- 1 с.л. сос Уорчестършир
- 1 с.л. прясно смлян черен пипер
- 2 картофа, нарязани на кръгове с големина около 0,5 см
- 2 глави лук, нарязани на тънки кръгчета
- 6 с.л. олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Смесете соевия сос, лимоновия сок, соса Уорчестършир и черния пипер в голяма купа.
2. Мариновайте телешките стекове в тази смес за 30 мин. и отцедете, като запазите маринатата. Потопете леко месото в брашно.
3. В средно горещо олио, запържете телешкото - по колкото пържоли се съберат в съда наведнъж - за около 30 сек. от всяка страна и заделете.
4. Изсипете около половината мазнина от тигана и задушете в останалата лука за няколко секунди. Прибавете нарязаните картофи и запазената марината от месото, сипете допълнително вода и оставете да къкри 20 мин. или до омекване на картофите.
5. Сложете телешките пържоли при соса и оставете цялото ястие да поври на слаб огън за около още 5 мин.
6. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ