Регистрация

Бисквитки с шоколадов чипс на тиган

Бисквитки с шоколадов чипс на тиган
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3017

Пържени бисквити с късчета шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г брашно с ниско съдържание на глутен, като брашно за сладкиши например, пресято
  • 100 г разтопено масло
  • 70 г фина захар
  • шоколадов чипс, на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото със захарта.

2. Прибавете внимателно брашното, до образуването на тесто.

3. Добавете шоколадовия чипс и омесете. Може да не слагате шоколадов чипс, а да оставите бисквитките само маслени.

4. Разделете тестото на малки питки.

5. Приплеснете ги с ръце.

6. Поставете бисквитките в незалепващ тиган за пържене, но не по много наведнъж, за да има място да ги обръщате.

7. Гответе 5 мин. на слаб огън.

8. Обърнете внимателно (защото са крехки и могат да се разпаднат) и гответе още 3 мин.

9. Извадете и охладете - след като изстинат, ще се втвърдят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта