Регистрация

Бисквитки с розмарин и пармезан

Бисквитки с розмарин и пармезан
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2914

Вкусни солени бисквити за всякакъв повод.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3/4 чаша брашно
  • 1/2 чаша пълнозърнесто брашно
  • 1 1/2 чаени лъжички пресен розмарин, нарязан
  • 1/4 чаена лъжичка пипер кайен
  • 1/2 чаена лъжичка едра сол
  • 120 г масло на стайна температура
  • 80 г настърган пармезан
  • сърцевината на един лимон, намачкана

Начин на приготвяне:

1.  С помощта на електрически миксер разбийте маслото докато стане пухкаво и кремообразно. Смесете останалите съставки в отделна купа, размесете ги добре и бавно добавяйте към маслото.

2.  Изсипете тестото на леко набрашнена повърхност. Разделете на две части и ги навийте на малки цилиндри. Завийте и двете в пластмасово фолио и ги замразете за около половин час.*

3.  Нарежете на филийки широки малко по-малко от сантиметър. Покрийте тавата с хартия за печене и наредете резените. Печете 20-22 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете ги да изстинат напълно на метална решетка.

* Всъщност можете да приготвите тестото от предния ден и да оставите цилиндърчетата в хладилника за през нощта. Изберете най-подходящото решение според вашето свободно време.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта