Регистрация

Бирени пържоли на тиган

Бирени пържоли на тиган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4019

Свинско в бирен сос с хляб, лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Баба ми е завършила химия във Виена. Било е преди Втората Световна война и е била на квартира при една чехкиня. Тези пържоли е научила от хазайката си. Правеше ги, когато й ходехме на гости. Бяха любими на вуйчо ми, който почина наскоро и бе голям кулинар. Днес аз готвя по тази рецепта, за да почета паметта на хората, които са изиграли голяма роля в кулинарната ми култура. Почивайте в мир!

Необходими продукти:

  • 4 вратни пържоли
  • 1 с.л. свинска мас (може и друга мазнина по ваше желание)
  • 2 глави кромид лук
  • 1с.л. брашно
  • 2 филии черен хляб
  • 1 чаша бульон по ваш избор
  • 1 чаша светла бира
  • 1 ч.л. черен пипер
  • дафинов лист
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. кимион
  • настъргана кора от лимон

Начин на приготвяне:

Пържите пържолите с маста на силен огън, а когато са готови, ги оттегляте за малко на топло място. След това нарязания на ситно лук се запържва в същия тиган, като се добавя се и брашното. Докато правите това, в малка купа слагате хляба, обливате го с бульона и бирата, оставяте за минутка и раздробявате с ръка, та да стане гъста смес. Прибавяте така получената каша към запръжката, добавяте 2 дафинови листа, черен пипер и нарязаните на филийки скилидки чесън. Като леко заври соса, намалявате огъня и добавяте пържолите. Оставете ги да поврят на слаб огън още 15 мин. Преди да махнете от огъня, настържете кората от 1 лимон и добавете кимион на вкус.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта