Регистрация

Баница с кайма и яйчена заливка

Баница с кайма и яйчена заливка
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 6574

Солена домашна баница с месна плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 400 грама телешка кайма
  • 2 глави кромид лук
  • 5 яйца
  • 400 мл прясно мляко
  • 3 с.л. брашно
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • 250 мл газирана вода

Начин на приготвяне:

Лукът се измива и нарязва. Задушава се с малко олио и каймата до получаването на смес като за мусака. Поръсваме с черния пипер и солта, разбъркваме и оставяме на хладно място за 15-20 минути.

В друг съд с малко олио запържваме брашното до зачервяване. В него наливаме прясното мляко, бъркаме непрекъснато и варим 2-3 минути, само докато получим бял леко сгъстен сос. Изсипваме го при каймата с лука и разбъркваме. Така получихме плънката за нашата баница.

В намазнена тава започваме да редим две кори - плънка, като повтаряме процедурата до свършването на корите и плънката. Завършваме с кори. Нарязваме цялата баница с остър нож на квадрати и заливаме със смес, получена от разбитите яйца и газираната вода.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Добър апетит!

домашна баница с месо и готови кори

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта