Бананови палачинки с прясно мляко
Домашни палачинки с банани.
Необходими продукти:
- 2 банана
- 2 яйца
- 100 г захар
- 150 мл мляко
- 150 г брашно
- масло, зехтин или олио за пържене
- мед, мармалад, пудра захар или сирене за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Обелете бананите, начупете ги в купа на късчета и ги намачкайте с вилица.
2. Добавете към тях яйцата и разбъркайте. Най-добре използвайте миксер.
3. Добавете захарта, разбъркайте, после и млякото - разбийте пак и накрая брашното. Разбивайте до хомогенност.
4. Тук идва и вашата импровизация. Аз харесвам тези палачинки с чили на прах, а приятелката ми - с ванилия. Можете да добавите в тестото подправка по ваш вкус, така че да замирише на любимия ви десерт.
5. Сгорещете мазнина в тиган и печете палачинките двустранно, като след всяка добавяте още малко мазнина в тигана.
6. Сервирайте покапани с мед или любимия си конфитюр. Можете да натрошите и сирене отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ