Регистрация

Бабините пирожки по оригинална руска рецепта

Бабините пирожки по оригинална руска рецепта
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 5975

Солени пържени пирожки с домашно тесто и плънка от картофи и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 ч.ч. мляко или вода
  • 4 ч.ч. брашно
  • 20 грама жива мая
  • 1 яйце
  • 40 мл растителна мазнина или масло
  • 50 грама захар
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 300 грама картофи
  • 2 глави лук
  • сол на вкус
  • 180 мл + 4 с.л. растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в част от леко притопленото мляко или вода, където предварително сте сложили 1 с.л. захар и още толкова брашно. Изчакайте да шупне.

2. Пресейте в широка тава брашното, направете кладенче в него и изсипете вътре маята, останалото мляко, захарта, солта, яйцето и мазнината. Замесете твърдо тесто и го оставете да втаса за 30-тина минути.

3. Сварете картофите и ги нарежете на кубчета.

4. Наситнете лука и го запържете в 4 с.л. мазнина. Щом започне да покафенява, добавете при него картофите и запържете още малко. Осолете на вкус

5. Оформете топки от вече втасалото тесто и ги разточете на тънки блатове. В средата на всеки от тях разпределете част от плънката.

6. Прещипете по традиционния за пирожки начин - така че да се образува полумесец, а най-накрая притиснете ръбовете с вилица.

7. Сгорещете 180 мл растителна мазнина и пържете пирожките и от двете страни до готовност.

8. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди ненужната мазнина.

9. Сервирайте със сос по желание - майонеза, кетчуп или заквасена сметана.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта