Бабината пица с месо, спанак и сирене
Гарнирана питка с месо и спаначена смес.
Бон Апети
Излъчен на 10.07.2017
Готвим богата питка с топинг от спанак, сирена и печени пилешки гърди по рецепта на Лора и Стоян. Това е засищащо тестено ястие със зеленчуци и мръвчици, което наяжда добре и представлява модернизиран вариант на бабината гарнирана пита. За да си направим всичко сами, се захващаме да си омесим тестото, което ще наподобява блат на дебела пица. А щом сме готови с него, го оставяме да втаса и се заемамае с останалата част.
Пилешкото филе се маринова в ароматна смес от горчица, чесън, лимонов сок, риган, сол и пипер. Овалва се в маринатата и влиза в плик в хладилника за поне два часа. Можете да използвате тази идея просто за да си направите пилешки пържоли, като вместо сухите гърди, сте свободни да се спрете и на обезкостена пържола от бутче, която е доста по-сочна. Остава само да запечете маринованото месо на грил тиган, като не го оттръсквате от сместа.
Следва да се изпчете втасалото тесто, което се премесва, с пръсти се разстила в намаслена тава и се полива с още зехтин, за да е мазничко и профирно. А докато то се готви, правим запръжката от лук, чесън и спанак, към която добавяме натрошено бяло сирене, крем сирене и подправки.
Накрая мажем изпечената пита с дебел пласт от запръжката и поръсваме щедро с нарязаното на кубчета печено пилешко месо. Ето как мръвката, хлябът и гарнитурата се обединяват в едно ястие. Вижте точните пропорции на продуктите и спецификите на приготвянето във видеото:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ