Аржентински стек със сос чимичури
Вкусни пържоли по аржентински с ароматен сос.
Необходими продукти:
- 1 с. л. червен пипер
- 1 с. л. лют червен пипер
- 1 с. л. чили на прах
- 3 с. л. сол
- 1/2 ч. ч. кафява захар
- 1 ч. ч. вода
- 4 пържоли от по 400 г
За соса:
- 1/4 ч. ч. нарязан чесън
- 1/4 ч. ч. нарязан шалот
- 1 ч. ч. нарязан магданоз
- 1/4 ч. ч. нарязан риган
- 1/2 ч. ч. нарязана прясна мента
- 1 ч. л. сол
- 1/4 ч. л. смлян черен пипер
- 1 с. л. едро смлян червен пипер
- 1 ч. ч. зехтин
- 1/4 ч. ч. червен винен оцет
- 1/4 ч. ч. пресен лимонов сок
- 1 малък морков, настърган
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти освен пържолите и тези за соса и разбъркайте хубаво.
2. Печете стековете на средно гореща скара, като ги намазвате със сместа докато се пекат. Печете 6 до 7 мин. от всяка среда до средна готовност.
3. Поднесете със сос чимичури отгоре.
На соса:
1. В блендер обединете всички необходими продукти, освен морковите. Не пюрирайте - трябва да е на бучки. Прибавете настъргания моркови и разбъркайте.
2. Сложете с лъжица сос върху стековете, а останалия поднесете отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ