Ако пресолите манджата - сипете оцет
Лесно | Порции 1
| Видяна: 3797
Съхранявайте оцета в затворени стъклени съдове.
На всеки му се е случвало да трепне с ръка и да сипе в ястието повече сол. А знаем, че тя не е нито особено полезна в големи количества, нито е приятно да се хапва пресолена манджа. Но пък трябва ли да изхвърляте всичко, след като неволна грешка го е направила близо до невъзможното за ядене. Не - Лео съветва просто да убиете вкуса на солта с малко оцет (ако ястието позволява, разбира се). Тактиката е особено подходяща за спасяването на салати (без доматени) и супи.
Най-важните съставки
балсамов оцет, бял оцет, китайски черен оцет, оризов оцет, оцет, оцет юзу, сол, сол и пипер, суши оцет, чеснов оцет, ябълков оцет
Време за приготвяне: 1 мин.
Време за готвене: 1 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ