Регистрация

Азу - телешка яхния с доматен сос

Азу - телешка яхния с доматен сос
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1031

Тататрско ястие с телешко и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г телешко месо
  • 7 кисели краставички
  • 4 домата
  • 4 с.л. доматено пюре
  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 120 мл вода
  • олио
  • сол и пипер
  • чубрица и мащерка

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци или на не много малки кубчета. Запържете в сгорещеното олио до прозрачност. Добавете наситнения чесън и гответе още 1 минута. Поръсете брашното и пържете докато промени цвета си. Прибавете доматената салца, щипка захар и започнете постепенно да наливате водата. Количеството е ориентировъчно.

2. Месото почистете от жилите и нарежете на хапки. Доматите обелете и нарежете на кубчета, а киселите краставички нарежете на кръгчета.

3. В тенджера сипете олио и запържете в него месото от всички страни докато се запечата - за по 30-40 секунди от страна. Налейте соса, добавете доматите и краставичките и оставете да се готви на умерен огън под капак за 1:30 часа. Ако стане прекалено сухо, добавете топла вода или телешки бульон.

4. След първия час от готвенето добавете сол и пипер, мащерка и чубрица.

5. Сервирайте с хляб за топкане или гарнитура от картофи.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта