Регистрация

Азиатски омлет с ориз и бекон

Азиатски омлет с ориз и бекон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3201

Омлет с месо и аншоа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6~8 ленти бекон (или повече, по желание)
  • 3 ч.ч. сварен ориз
  • 1 глава лук (3/4 счукан, 1/4 фино нарязан)
  • 300 г печурки
  • 3 скилидки чесън
  • 4 яйца
  • кетчуп
  • доматено пюре
  • 2 филета аншоа
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

На пържения ориз:

1. Сотирайте бекона в тиганче заедно с 3/4 от лука, така че всичко да се карамелизира. Добавете филетата аншоа и 2 скилидки счукан чесън и продължете да разбърквате.

2. Добавете студен ориз (най-добре сварен предишния ден) и сотирайте, така че зрънцата да се отделят едно от друго. Сложете няколко капки кетчуп към сместа докато я разбърквате, като внимавате вкусът му да остане само като акцент, а не да преобладава.

3. Сложете готовия ориз в голяма чиния, така че да го покриете с омлета.

На омлета:

1. Разбийте яйцата и ги изпържете на омлет.

2. Поднесете върху ориза със сос, приготвен като сотирате в зехтин другата скилидка чесън, гъбите и фино нарязания лук, заедно с доматеното пюре и още малко кетчуп.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта