Агнешко с лимон и чесън
Лесно | Порции 1
| Видяна: 5382
Всякакво агнешко месо, което ви попадне, е подходящо за тази рецепта.
Необходими продукти:
- агнешко - пържоли, котлети, плешки... по ваш избор
- розмарин
- чесън
- пресен лимон
- сол и пипер
- зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
1. Добре овкусете месото със сол и пипер, оставете го на стайна температура около 20 минути преди да започнете да готвите.
(Колкото по-дълго го оставите да се маринова, толкова по-добър вкус ще има месото.)
2. Изцедете лимона над месото и в купичка смесете чесън, розмарин и зехтин. Намажете агнешкото с тази смес, а ако печете плешка, най-добре направете малки прорези и сложете в тях.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ