Мариновани агнешки котлети на грил тиган
Печени агнешки ребра с чесън и розмарин.
Необходими продукти:
- 12 агнешки ребра или котлета с кокал и повечко месце по тях
- 1 лимон
- 4 скилидки чесън
- 3 клонки розмарин
- 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил по желание
- сол и пипер на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
1. Ребрата разделете и обтрийте със сол и пипер хубаво.
2. Чесъна намачкайте и смесете с рендосания джинджифил и наситнените листенца на 2 стръкчета розмарин. Налйете сока на половината лимон и 2-3 с.л. олио в тази смес и намажете с нея хубаво месото. Приберете в найлонов плик в хладилника за 1-8 часа.
3. Сгорещете хубаво наребрен тиган и намажете с олио. Пуснете клонка розмарин. Слагайте мръвката на силно сгорещен огън и намалявайте температурата. Гответе за по 3-4 минути от страна. Жертвайте едно ребърце, за да опитате степента на изпичане.
4. След като са готови ребрата, можете да ги увиете в алуминиево фолио и да оставите така за 5-8 минути да се отпуснат.
5. Хапвайте топли с гарнитура от картофи, ориз, булгур или друго по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ