Агнешко в гювеч с масло и картофи
Печени агнешки ребра по български с картофи, джоджен и масло.
През пролетта вкусните гозби с агнешко са класика в чиния. Особено когато крехкото месо се съчетае със сезонни свежи билки и пресни картофки, за да се получи тематична и вкусна идилия. В канала Dazzle Spoon откриваме именно такава рецепта - народна, лесна и много вкусна, събрала агнешкото, картофите и джоджена в уникална комбинация. За да е съвсем автентично, ястието се готви в земен гювеч.
Агнешките ребра се обтриват със сол, черен и червен пипер. Слагат се в гювеча и върху тях се редят парчета масло. Залива се с вода, завива се фолио или се покрива с капак и се пече на силен огън 30-тина минути. През това време картофките се измиват добре. После месото се разгръща, добавят се картофи, подправят се със сол и двата вида пипер, слага се още масълце, пускат се листенца пресен джоджен в ястието и пак се връща да се готви, този път на ниска температура - 150-160 градуса под капак за още 45 минути до час.
Готовите мръвки се поднасят с картофките и задължителната за сезона прясна салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ